Jimmy Choo Rekker Repair

Jimmy Choo leerde de kunst en ambacht van schoenmaken van jongs af aan. Zijn vader was schoenmaker en leerde hem de kneepjes van het vak. Hopende zijn eerste winkel in 1986 in Londen en heeft het succes van Jimmy Choo brand grotendeels te danken aan zijn relatie met Vogue. Na meegewerkt te hebben aan de uitbouw van een ready-to-wear collectie, keerde Jimmy Choo terug naar zijn roots in een kleine winkel die hij opende in Londen. Dit doet nu dienst als hoofdkwartier voor de exclusieve Jimmy Choo Couture-lijn. Het is hier dat Choo elke week een klein aantal paar schoenen maakt en een selecte groep studenten traint in het maken van hoogwaardige schoenen.

Evaluatie:

Dit mooie paar pumps in violet kleurig suède, had al vele dansavonden doorstaan. De nude rekkers, die het enkelbandje flexibiliteit geven en zorgen voor comfort, waren door verloop van tijd uitgerekt.

Na evaluatie in het atelier was het duidelijk dat deze vervangen dienden te worden.

Jimmy Choo restauratie

Werkwijze:

De eerste stap bij dit type herstelling is het zoeken naar de juiste vervangmaterialen. Voor de herstelling is het juiste type rekker, qua dikte , breedte en kleur nodig. Maar daar stopt het niet. De rekker is vast gestikt aan het enkel bandje, dus moeten we ook op zoek naar het juiste type garen qua dikte en kleur.

Eens alle materialen toegekomen zijn in het atelier, konden we van start gaan. De oude rekker werd zorgvuldige verwijdert en de nieuwe rekker werd op lengte afgeknipt. Hierna was het tijd om de nieuwe rekker op de juiste plaats te steken en minutieus vast te stikken aan de enkelband. Hierbij zorgden we er zoals altijd voor dan de nieuwe stikking in de gaatjes van de oorspronkelijke stiknaad liep.

Jimmy Choo restauratie

Resultaat:

Deze Jimmy Choo schoenen zijn terug klaar om vele dansfeestjes onveilig te maken en samen met de eigenares nieuw avonturen te beleven!

Benieuwd of we jouw geliefde handtas of paar schoenen kunnen repareren?