Delvaux Bowling Bag Restauratie

Evaluatie:

 

Deze Delvaux bowling bag kwam in een zeer geliefde toestand aan in ons atelier. De randverf van de hengsels was afgesleten. Het leder aan de hoeken van de tas waren doorgescheurd en van de originele kleur bleef niet veel meer over.

Er bestond dus geen twijfel over wat er diende te gebeuren: leder restauratie aan de hoeken, een complete kleurrestauratie en nieuwe randverf aan het hengsel. 

Vorige slide
Volgende slide

Werkwijze:

We startten de restauratie van deze tas, zoals steeds, met een grondige reiniging. Hierna werd het leder, ter hoogte van de doorgescheurde hoeken, aan de binnenzijde verstevigd en geëffend. 

In het volgende stadium werd de kleur en randverf aangepakt. Hierbij werd de bag voorbereid door de originele finish en randverf van de body en hengsel te verwijderen.  Dit is belangrijk om een mooi en duurzame resultaat te verkrijgen. Eens de ideale kleur bekomen is, brachten we deze in fijne lagen aan, zodat het leder steeds zijn originele structuur behoudt. 

Tot slot kreeg deze bowling bag een nieuwe finish laag en werd ze grondig gevoed, waardoor het leder zijn soepelheid behoudt. 

Vorige slide
Volgende slide

Resultaat:

Deze Delvaux bowling bag is klaar om nieuwe avonturen met haar eigenaar te beleven! 

Hebben jouw geliefde schoenen of handtas nood aan wat care & repair, vraag hier vrijblijvend online offerte of kom langs in een van onze dropoff points!

Benieuwd of we jouw geliefde handtas of paar schoenen kunnen repareren?