Céline Luggage Bag restauratie

De Céline Luggage bag is gemaakt uit kalfsleder, met een suède kalfslederen voering. Deze luxueuze tas is een cult bag sinds de lancering in 2010. Het was de eerste van de twee tassen die gelanceerd zijn door creative director Phoebe Philo, die een nieuwe tas wou creëren die Céline opnieuw op de kaart zou zetten. Opzet geslaagd, de tas was in een oogwenk uitverkocht, met een wachtlijst te gevolg.

Evaluatie:

Deze Céline Luggage designer bag in muizengrijs kwam bij ons toe in een zeer geliefde staat. Hoewel deze tassen gemaakt zijn van kwalitatief kalfsleder, was het kleur afgesleten door veelvuldig gebruik. Aan de achterzijde was het leder ter hoogte van het handvat, waar het tegen de jeans aan schuurt, zodanig afgesleten dat de binnenzijde van het hengsel net niet zichtbaar was.

We onderzochten het item, zoals steeds bij aankomst in het atelier. En hieruit werd afgeleid dat er leder restauratie en lokaal herverven aangewezen was, om deze handtas opnieuw in haar oorspronkelijke glorie te laten schitteren.

Restauratie Céline handtas

Werkwijze:

De eerste stap in deze Céline Luggage restauratie was grondig reinigen van deze tas. Zo wordt vet en bacterieresten verwijdert, ter voorbereiding van de leder en kleur restauratie.

De geschaafde plaatsen ter hoogte van het hengsel werden vervolgens gerepareerd met een vuller. Dit versterkt het leder en zorgt ook voor een glad oppervlak dat klaar is om geverfd te worden.

In een volgende stap werd verf manueel gemixt tot de originele kleur bekomen is. Indien het item sterk verkleurd is, zoeken we naar een plaats die het minste is aangetast door het dragen of de zon. Eens de perfecte kleur is gemixt, wordt het in fijne laagjes aangebracht tot de scheurtjes, krassen en vlekken volledig bedekt zijn en de originele kleur is opgefrist.

Als laatste stap wordt de tas nog eens grondig gevoed

Restauratie Céline handtas

Resultaat:

Met het vakkundige herstelde leder en opgefriste kleur is deze Céline Luggage klaar om opnieuw HOI! te zeggen tegen haar eigenaar en gekoesterd te worden in haar oorspronkelijke glorie.

Hebben jouw geliefde schoenen of handtas nood aan wat care & repair, vraag hier vrijblijvend online offerte of kom langs in een van onze dropoff points!

Benieuwd of we jouw geliefde handtas of paar schoenen kunnen repareren?