Heb jij net jouw droom paar schoenen gevonden na urenlang zoeken in winkels of op het web, maar merk je nu dat ze enorm knellen? Zei de schoenverkoper in de winkel dat de schoenen zich “nog wat gingen zetten” bij het inlopen, maar is het na enkele dagen dragen nog niet verbeterd en staan je voeten vol blaren?
Wat bedoelt de schoenverkopen nu net met inlopen? Het komt erop neer dat je jouw nieuwe paar schoenen best niet direct voor lange periode draagt, maar langzaam opbouwt. Ga dus niet direct de hele stad met je nieuwste paar schoenen onveilig te maken!
Merk je na enkele dagen geen verbetering, dan kan volgende tip je misschien uit de knellende nood helpen. Maak je schoenen nat en draag ze in combinatie met een dik paar (natte) sokken of een inlegzooltje.
Het water maakt het leder soepel, waardoor de schoen sneller de vorm van jouw voet overneemt. Het tijdelijk dragen een (natte) sok of inlegzooltje, creëert extra druk op het leder waardoor de krappe schoen sneller zal uitzetten en geeft ook extra ruimte.
Wat doe je best nooit? Een zakje water in de schoenen plaatsen, om vervolgens in de diepvries te steken. Bij deze “techniek” heb je namelijk geen enkele controle over hoeveel de schoen zal uitrekken.
Heb je lokaal een drukpunt door een knobbel op jouw voet of wil je het proces van “inlopen” liever overslaan? Door middel van onze rekleesten of knobbeltang verbreden we jouw schoen in zijn geheel of lokaal, op een gecontroleerde manier.